İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ

19 Mart 2019

Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Meclis Başkanımız Hacı Mehmet Erdoğan'ın da katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslan "İstihdam seferberliği vesilesiyle, SGK, İŞKUR ve Tekirdağ Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’yla iş birliği içinde düzenlediğimiz toplantımıza hoş geldiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ocak’ta iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. İlgili bakanlıklarımız yoğun bir çalışmayla istihdam teşviklerini hazırladılar.  Bunlara yönelik yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat’ta TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. İstihdam Seferberliği kapsamında iş dünyamıza ve girişimcilerimize sekiz farklı teşvik sunuluyor. Devletimiz sıkıntılı günümüzde yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de ilgili kuruluşlar ve üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve burada iş var, burada aş var, burada gelecek var şiarıyla bu toplantımızı açıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve hepinize saygılar sunuyorum" sözlerini kaydetti.

Tekirdağ SMMMO Başkanı Nedim Arslan ise Odamız ile iş birliği yapmaktan oldukça memnun olduklarını ve bu tür bilgilendirme toplantılarının süreceğini söyleyerek İstihdam Seferberliği 2019 Programının ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diledi.

İŞKUR Çerkezköy İş ve Meslek Danışmanı Gonca Yılmaz'ın İŞKUR'un 2019 Teşvikleri hakkındaki sunumunun ardından Çerkezköy SGK Merkez Müdürü Ruhan Aslan, Çerkezköy SGK Merkez Müdür Yardımcısı Zeyni Sayın, İŞKUR Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Arzu KESKİN Mısır ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Müstecep Koş katılımcıların sorularını yanıtladı.