Ahmet Çetin: Sürdürülebilir Bir Trakya İçin Çalışıyoruz

20 Nisan 2023

Daha da yaşanılabilir bir Trakya için çalışmalar yürüten ve her platformda bu görüşünü dile getiren Yönetim kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Daha yaşanabilir bir Trakya için makro planlarımızı oluşturmalı ve bu makro planlara acil eylem planlarını da dahil etmeliyiz. İlk günden itibaren doğayı tahrip etmeden sürdürülebilir bir Trakya için çalışıyoruz.” dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, daha yaşanabilir bir Trakya için çalıştıklarını ifade etti. Göreve geldiği ilk günden itibaren makro planların önenimden bahseden Başkan Çetin, Trakya bölgesinin sorunlarını her platformda dile getirerek sürdürülebilir bir Trakya için girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkanımız Çetin, “Bereketli topraklar üzerine kurulu bir bölgede yaşıyoruz. Üretmeli, üretirken hemen kazanmalı hem de ülkemize kazandırabilecek çalışmalar yürütmeliyiz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana üyelerimize nasıl daha fazla katkı sağlarız? Sorusu üzerine çalışıyoruz. Ticaretlerini nasıl arttırabiliriz? Bunu düşünüyor ve önerileri araştırıyoruz. Hepsinin yanı sıra Trakya bölgemizin geleceğini de en önemli sorumluluklarımız arasına aldık. Peki, nedir bu sorunlar? Öncelikle bölgemizin makro planlara ihtiyacı var. İlk günden itibaren altını çize çize söylediğimiz makro planların oluşturulması kaçınılmaz bir gerçek. Bunu da yerel yönetimler, tüm STK’lar, OSB’ler hep bir arada başaracağımızdan kuşkum yok.” ifadelerini kullandı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TRAKYA HAREKETİ’NİN DE ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ”

Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Çetin, “Makro planları oluştururken içerisine acil eylem planlarımızı da entegre etmeliyiz. Burada da en önemli konulardan bir tanesi bölgemizin yeraltı su kaynaklarının eksiliyor olması. Yeraltı sularının miktarı kadar kalitesinin de önemi büyük. Mevcut durum analizlerinin yapılması çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda üniversiteler ile yapabileceğimiz iş birliklerini değerlendiriyoruz. Namık Kemal Üniversitesi, Trakya ve 18 Mart Üniversiteleri en önemli paydaşlarımız arasında yer alacak. Birlikte yürüteceğimiz akademik çalışmalar ile bir çözüm ortaya koyacağız. Bölgemizin sivil toplum kuruluşları ve kardeş Odalarımız ile yürüteceğimiz çalışmalar ile bu planları hayata geçirmiş olacağız. Her alanda yaşanılabilir bir Trakya için sürdürülebilir, yaşayan, gelişime açık planlar yaparak “Sürdürülebilir Trakya Hareketi”nin de öncüsü olacağız. Bugün de arkadaşlarımız ile birlikte bunun için bir aradayız, bunun için çalışıyoruz.” dedi.

trakya, sürdürülebilirlik, ahmet çetin