Başkanımız Ahmet Çetin: Araç Muayene İstasyonunun Bölgemize Kazandırılmasını İstiyoruz

27 Nisan 2023

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş, Abdullah Öğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve Yönetimi Odamızı ziyaret etti. Başkanımız Ahmet Çetin, gerçekleşen ziyarette üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını dile getirdi. Başkanımız Ahmet Çetin, bölgedeki yeraltı su kaynaklarının azalması, sanayicilerimizin ara eleman sorunu, kredilendirme, ulaşım altyapısı, makro planlar, üniversite projesi, vergi dairelerinin güçlendirilmesi ve TÜVTÜRK araç muayene istasyonu gibi birçok konuda sorunları dile getirerek, çözüm önerilerini sundu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş, Abdullah Öğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve Yönetimi Odamıza ziyarette bulundu. AK Partili heyeti, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ogun Asıl, Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Evren Kahraman ile Meclis Üyelerimiz Turgay Kaya, Nilgün Zaimoğlu ve Üyemiz Ayhan Kaynak karşıladı.

BÖLGEMİZİN SORUNLARI MASYA YATIRILDI

Gerçekleşen ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Milletvekili adaylarına çıktıkları yolda başarılar dileyerek, bölgemizin en önemli sorunlarını da kendilerine iletti. Bölgemiz adına önem taşıya konuları kendilerine ileten Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Trakya olarak bereketli topraklar üzerine kurulu bir bölgede yaşıyoruz. Sadece sanayi alanında değil tarımsal faaliyetlerde de neredeyse istediğimiz tüm ürünleri elde edebilecek verimliliğe sahibiz. Fakat bu kanalları doğru kullanmamız gerekiyor. Sanayimiz, sadece bölgemizin değil ülkemizin de önemli noktalarından bir tanesi. Birçok sektörde faaliyet gösteren bir üretim üssüne sahibiz. Güçlü sanayimizi daha da güçlü kılmak, bölgemize ve ülkemize istihdam ile aynı zamanda katma değer sağlamak adına girişimlerimizi sürdürmeli, sorunları ise birlikte çözmeliyiz. Bu kapsamda bölgemizin sorunlarına yönelik bir rapor hazırladık. Öncelikle bölgemizde bir ara eleman sorunu yaşandığını belirtmek istiyorum. Bu sorunun çözümünde ise teknik liselerin artışı, liselerimiz artarken içerisindeki bölüm sayılarının da nitelikle bir şekilde artırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KREDİLENDİRME, ARAÇ MUAYENE İSTASYONU VE ULAŞIM ALTYAPISI

Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Çetin, “Sanayici üyelerimiz KOSGEB ve Ticaret Bakanlığının kredi desteklerinden yararlanabiliyor. Fakat sanayici olmayan üyelerimiz kredilere ulaşma konusunda sorun yaşıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi örneği gibi Odalara da kredi verme imkanı sağlayan bir yapının kurulması faydalı olacaktır. Öte yandan gerek sanayisi gerekse de aldığı insan göçü ile birlikte sürekli büyüyen Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde araç sayılarının yoğunluğu nedeniyle de üç ile arasında ortak bir noktaya TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu kurulmasının da gerekliliğini göz ardı edemeyiz. Bu nedenle araç muayene istasyonunun bölgemize kazandırılmasını istiyoruz. Mevcut istasyonun Çorlu’da bulunması yakıt masrafının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor. Bu vakit kaybı aynı zamanda bir iş kaybı da demektir. Öte yandan bölgemizdeki ulaşım altyapısının da güçlenmesi gerekmektedir. ” dedi.

ctso, ak parti, tekirdağ, milletvekili adayları, gökhan diktaş, abdullah öğe, cüneyt yüksel, süleymanpaşa

OSB VE ODA ORTAKLIKLARI

Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Ahmet çetin, “4562 sayılı kanunun 8. Maddesinin 1. Fıkrasına göre, Genel Kurula geçen ve Müteşebbis Heyetin sona erdiği OSB’de, kuruluş aşamasında destek olan Odaların ortaklıkları sona ermektedir.  Kuruluş aşamasında OSB’lere destek olan Odaların, sonrasında OSB’ler ile ortaklığının devam etmesi, Odalar ile sanayici üyeleri arasındaki ilişkiyi daha kuvvetli kılacaktır.” şeklinde konuştu.

SU SORUNU

Trakya bölgesi adına en önemli sorunların başında gelen ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in her platformda uyarılarını dile getirdiği bölgemizin su sorunu da görüşülen konular arasında yer aldı. Başkanımız Ahmet Çetin, konu ile ilgili olarak: Bölgemizdeki yer altı su kaynaklarımız günden güne eriyor. 56 yılda biriken su miktarını 1 yıl gibi kısa bir sürede harcıyoruz. Su seviyemiz aşağılara düştükçe suyun kalitesi de azalıyor. Bu konu için Meriç ve Tunca Nehirlerinden sular çekerek Trakya’mızdaki çukur alanlara aktarmak zorundayız. Bu proje maliyeti yüksek gibi dursa dahi, yeraltı su kaynaklarımızı kaybettiğimizde yaşayacağımız sanayi göçü ve buna bağlı olarak doğacak sorunların faturası bizler için daha ağır olacaktır. Bir diğer önemli konu ise makro planlara olan ihtiyaçtır. Geleceğe yön veren ve bölgemizin kalkınmasını destekleyecek makro planlarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunu da Odamızın, Yerel Yönetimlerin, Siyasilerin, OSB’lerin ve tüm STK’ların desteği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE PROJESİ

Odamızın hayata geçirdiği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı üzerinden eğitime sağlanacak destek ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkanımız Çetin, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı ile bölgemizdeki eğitim kampüslerinin sayısını arttırmak istiyoruz. Odamız, OSB’ler ve hayırsever iş insanlarımızın desteği ile sadece lise düzeyinde değil lisans düzeyinde bir kampüsü de bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Ticaret erbapları ve sanayicilerimizin sorunlarına çözüm olacak, geleceğe, dijitalleşmeye yönelik bölümleri de içerisinde barındıran bir teknik üniversitenin temellerini önümüzdeki 4 yıl içerisinde atmak istiyoruz.”

 YEŞİL PASAPORT VE VERGİ DAİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Bölgemizdeki sanayici ve ticaret erbabının sorunlarını dile getirmeye devam eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Sanayicilerimizin yurtdışı ile ticaretlerini arttırmak adına yeşil pasaport verilmesi hamlesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun verilmesi ile birlikte  yurtdışı pazarına daha kolay bir şekilde açılabilecek olan sanayicilerimiz, gerçekleştirecekleri ihracat ve yeni ticari anlaşmalar ile sadece bölgemize değil ülkemize de katma değer sağlayacaklardır. Sizlerden Ankara'da bu konuyu dile getirmenizi rica ediyorum. Aynı zamanda bölgemizde yer alan büyük sanayi kuruluşlarının vergilerinin yine bölgemizde kalması adına vergi dairelerimizin bu yükü kaldırabilecek seviyeye çıkartılmasını da önemle rica ediyoruz.” dedi.

ctso, ak parti, tekirdağ, milletvekili adayları, gökhan diktaş, abdullah öğe, cüneyt yüksel, süleymanpaşa

“BÖLGEMİZ İÇİN GÜZEL BİR DÖNEM OLSUN İSTİYORUZ”

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in ardından söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Öncelikle Bölgemizin sorunları ile ilgili yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı tebrik ederim. Sorunlarımız ortak, çözecek olan da yine bizleriz. Her zaman üretim ve istidamı destekleyen taraf olduk. Bundan sonra da böyle olamaya devam edecektir. Gelecek dönem de bölgemiz için güzel bir dönem olsun istiyoruz”  ifadelerini kullandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş ve Abdullah Öğe de sorunların çözümü için çalışacaklarını belirterek “Söz verdik mi yaparız” ifadelerini kullandı.

 ctso, ak parti, tekirdağ, milletvekili adayları, gökhan diktaş, abdullah öğe, cüneyt yüksel, süleymanpaşa