“Geçmişten Geleceğe, Üreticiden Tüketiciye Köprü Olmak İstiyoruz”

4 Mayıs 2023

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Haber Koordinatörü Mustafa Kemal Çolak, Tekirdağ Bölge Temsilcileri Alper Bakır ve Güray Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’i ziyaret etti.

Bölgemizin sorunlarının konu edinildiği ziyarette Başkanımız Ahmet Çetin, Oda ve üyeler için hedeflerinden,  Trakya bölgesi adına yürütülmesi gereken elzem konulardan bahsetti. Odayı bölgeye ve üyelere faydalı olmak adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Geçmişten geleceğe, üreticiden tüketiciye köprü olmak istiyoruz. Limanları, tarımsal alanları, sınır kapıları ve sanayideki üretim üssü ile ülkemizin altın boynuzu olan Trakya’mızın gelişim ve değişiminde öncü olacağız.” ifadelerini kullandı.

“TENİK ÜNİVERSİTE BÖLGEMİZE DEĞER KATACAK”

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, 4 yıl sonunda bölgeye kazandırılması hedeflenen teknik üniversitenin bölgeye sağlayacağı değerden bahsederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bölgemizin sorunlarına çözüm için çalışıyoruz. Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı üzerinden oluşturacağımız eğitim kampüsleri de bölgemize değer katacak. Bünyesinde geleceğin mesleklerini barındıran meslek liseleri ve 4 yıl sonunda en azından temellerinin atılmasını hedeflediğimiz bir teknik üniversite bölgemize değer katacağı gibi üyelerimizin de birçok ihtiyacına cevap olacak. Global dünya düzeninde dijital dönüşümünü tamamlamış, çağın gereksinimlerini karşılayan bir Oda olarak, hizmet vereceğiz.” dedi.

ahmet çetin, çtso, trakya, su sorunu, ünniversite, gelecek

“SU SORUNUNU HER ZAMAN DİLE GETİRECEĞİZ”

Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Ahmet Çetin, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile birlikte görevimize başlarken bölgemizin sorunlarını belirli başlıklar altında topladık. Şimdi ise o başlıklar üzerinden sorunlara çözümler üretiyoruz. Sorunların ön önemlilerinden bir tanesi ise bölgemizin yeraltı su kaynaklarının günden güne azalıyor olması. Sürdürülebilir yaşam ile ticaret ve sanayi için bu sorunu çözmeliyiz. Şu an oldukça yaşlı bir su kullanıyoruz. Suyumuzun seviyesi azalırken aynı zamanda kalitesini de kaybediyoruz. Ve suyumuzda ağır metallerin miktarı artıyor. Bu da bizleri kanser riski ile baş başa bırakıyor. Bu çerçevede çözümler üretiyoruz. Üniversiteler ile işbirlikleri içerisinde yürüttüğümüz akademik çalışmalarımızın sonuçlarını kısa süre içerisinde elde edeceğiz. Ve su sorunu bir çözüme kavuşturana kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Yaşanabilir bir Trakya olsun istiyorsak bunu yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“TARIMSAL FAALİYETLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ”

Tarımsal faaliyetlerin önemine değinen Başkanımız Çetin, "Bölgemiz tarımsal alanda da verimli topraklara sahip. Su sorunun çözümü ile bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerimizi de arttırmalıyız. Burada arttıracağımız ürünlerimiz ile sadece bölgemizin değil ülkemizin gıda sorununa büyük oranda destek sağlamış olacağız. Doğayı tahrip etmeden yeşil dönüşümü destekleyerek sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir Trakya oluşturmalıyız.” dedi.