YÖNETİM KURULUMUZDAN TOBB ZİYARETİ

5 Mayıs 2023

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sinan Sifil ile Mustafa Ogun Asıl, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Evren Kahraman, Özgür Sönmez, Ali Çolak ve Sedat Çolak, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

ÜYELERİMİZİN TALEPLERİ İLETİLDİ

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, hayata geçen ve hedeflenen projeleri TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardı. Aynı zamanda üyelerimizin ve bölgemizin taleplerini ileten Başkanımız Ahmet Çetin, “Üyelerimize ve bölgemize fayda sağlayacak orgsnizasyonları birer birer hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede birçok çalışmanın içerisindeyiz. Eğitim vakfımızı kurduk. Vakfımız üzerinden bölgemize teknik lise ve üniversite kazandırmayı hedefliyoruz. Kuracağımız eğitim kampüsleri ile üretimin üssü olan bölgemizde sanayici ve ticaret erbabı birçok üyemizin sorununa çözüm sağlayacağımız gibi aynı zamanda bögeye de artı değer katacağız. Bu çerçevede gençlerimizi geleceğin meslekleri ile tanıştırmış olacağız.

Üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken sizlerden de destek istiyoruz. Bölgemizde özellikle küçük esnafımız krediye ulaşma konusunda zorluk çekiyor. Bu konuda sizlerin destekleri, atacağı adımlar bizler yani üyelerimiz için çok önemli.

Ayrıca üyelerimizin ticaretinin artması ve yeni pazarlara giriş imkanları elde edebilmeleri adına yeşil pasaport konusunda kolaylaştırıcı çalışmalar yürütülmesi bizler için çok değerli olacaktır.”ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TRAKYA

Bölgemizdeki yeraltı su kaynaklarının günden güne azalıyor olmasını da burada gündeme getiren Başkanımız Çetin, “Trakya; sanayi üssü, tarımsal alanları, limanları ve birçok alanda etkin rol oynabilme özelliğine sahip, ülkemizin altın boynuzu konumunda. Bölgemizdeki başlıca sorunlarından bir tanesi ise yeraltı su kaynaklarının günden güne eriyor olması. Suyumuz azalırken, kalitesi de aynı oranda eksiliyor. İçerisine ağır metaller girmeye başlıyor ki bu da başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açabilecek önemli bir sorun. Bu alanda bizler çözüm aşamasında akademik çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Çözüm önerilerimizden bir tanesi ise Meriç ve Tunca Nehirlerinden sular taşıyarak Trakyadaki çukur alanların bu şekilde doldurulması yönünde. Su sorunumuzu çözüme kavuşturmazsak sanayi göçünü yaşamamız da kaçınılmaz hale gelecek. Bu çerçevede bu sorunun çözümü bereketli topraklara sahip Trakyamızda tarımsal faaliyetlerimizin gelişmesini sağlayacak. Sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir Trakya için bunu yapmak zorundayız.” dedi.

Başkanımız Ahmet Çetin, sıcak karşılamaları, misafirperverliği ve sorunlara gösterdiği ilgi alakalarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Tobb, togg, ankara, çtso, cerkezkoytso, rifat hisarcıklıoğlu