Tedarikçi Günleri Programı Kapsamında B/S/H/ Ziyaret Edildi

9 Mayıs 2023

Odamızın, bölgemizdeki önde gelen firmalar ile KOBİ'lerimizi buluşturmayı hedeflediği ve ara üründe bölgemizin işletmelerinin tercih edilmesine yönelik hayata geçirmeyi planladığı Tedarikçi Günleri programı için görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda bölgemizin hatta dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alan firmalarına ziyaretlerini sürdüren Yönetim Kurulu Üyelerimizin bugünkü ziyaret noktası B/S/H/ oldu.

Programın tanıtımı ve Tedarikçi Günlerine davet için gerçekleşen ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Süthan ve Bünyamin Fırat katılım sağladı.

Oda heyetimizi B/S/H/ Türkiye Kampüs Direktörü İlyas Kum, Satın Alma Birimi Yöneticileri Sayın Serkan Altunel, Sayın Nilay Akçal ve Sayın Gökhan Okatan katılım sağladı.

LOKALDE TEDARİKÇİ ORANINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Lokalde tedarikçi oranını arttırmaya vesile olmak istediklerini ifade eden Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Oda üyelerimizin bölgede gerçekleştirecekleri iş birlikleri ile hem kendi gelişimlerini arttırmalarını hem de ulusal pazarda yer alarak ilk ihracatlarını gerçekleştirmelerini istediklerini ifade etti.

YARISINDAN FAZLASI YURTİÇİNDEN KARŞILANIYOR

Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Tedarikçi Günleri Programının detaylarından, işleyiş süreci ve sağlayacağı faydalardan bahsetti. Sayın Altunel, firma ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ise gerçekleştirilen satın almaların yaklaşık yüzde 55’inin yurtiçinden sağlandığını ifade etti. Sayın Altunel, aynı zamanda satın alma ağlarının genişlemesindeki öneminden bahsetti.

“GLOBALE DE AÇILMA FIRSATI BULABİLECEKLER”

B/S/H/ firması ile yapılacak işbirliklerinin diğer işletmeler için sağlayacağı katkılardan bahseden Sayın Kum, “B/S/H/ ile bir iş ortaklığı yürütmek için tabii ki de bazı yetkinlikler arıyoruz. Ama bizler tedarikçi ağımızı da genişletmek istiyoruz. Bölgemizin üreticileri burada sağladıkları referanslar ile globale de açılma fırsatı bulabilecekler. Almanya’daki fabrikalarımızla da çalışma fırsatı yakalayacaklar. ” dedi.