ODA HABERLERİ

Tedarikçi Günleri Programı Kapsamında B/S/H/ Ziyaret Edildi

Odamızın, bölgemizdeki önde gelen firmalar ile KOBİ'lerimizi buluşturmayı hedeflediği ve ara üründe bölgemizin işletmelerinin tercih edilmesine yönelik hayata geçirmeyi planladığı Tedarikçi Günleri programı için görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda bölgemizin hatta dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alan firmalarına ziyaretlerini sürdüren Yönetim Kurulu Üyelerimizin bugünkü ziyaret noktası B/S/H/ oldu.Programın tanıtımı ve Tedarikçi Günlerine davet için gerçekleşen ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Süthan ve Bünyamin Fırat katılım sağladı.Oda heyetimizi B/S/H/ Türkiye Kampüs Direktörü İlyas Kum, Satın Alma Birimi Yöneticileri Sayın Serkan Altunel, Sayın Nilay Akçal ve Sayın Gökhan Okatan katılım sağladı. LOKALDE TEDARİKÇİ ORANINI ARTTIRMAK İSTİYORUZLokalde tedarikçi oranını arttırmaya vesile olmak istediklerini ifade eden Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Oda üyelerimizin bölgede gerçekleştirecekleri iş birlikleri ile hem kendi gelişimlerini arttırmalarını hem de ulusal pazarda yer alarak ilk ihracatlarını gerçekleştirmelerini istediklerini ifade etti.YARISINDAN FAZLASI YURTİÇİNDEN KARŞILANIYORGerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Tedarikçi Günleri Programının detaylarından, işleyiş süreci ve sağlayacağı faydalardan bahsetti. Sayın Altunel, firma ile ilgili yaptığı bilgilendirmede ise gerçekleştirilen satın almaların yaklaşık yüzde 55’inin yurtiçinden sağlandığını ifade etti. Sayın Altunel, aynı zamanda satın alma ağlarının genişlemesindeki öneminden bahsetti.“GLOBALE DE AÇILMA FIRSATI BULABİLECEKLER”B/S/H/ firması ile yapılacak işbirliklerinin diğer işletmeler için sağlayacağı katkılardan bahseden Sayın Kum, “B/S/H/ ile bir iş ortaklığı yürütmek için tabii ki de bazı yetkinlikler arıyoruz. Ama bizler tedarikçi ağımızı da genişletmek istiyoruz. Bölgemizin üreticileri burada sağladıkları referanslar ile globale de açılma fırsatı bulabilecekler. Almanya’daki fabrikalarımızla da çalışma fırsatı yakalayacaklar. ” dedi.

Devamı...

YÖNETİM KURULUMUZDAN TOBB ZİYARETİ

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sinan Sifil ile Mustafa Ogun Asıl, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Evren Kahraman, Özgür Sönmez, Ali Çolak ve Sedat Çolak, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.ÜYELERİMİZİN TALEPLERİ İLETİLDİZiyarette Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, hayata geçen ve hedeflenen projeleri TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardı. Aynı zamanda üyelerimizin ve bölgemizin taleplerini ileten Başkanımız Ahmet Çetin, “Üyelerimize ve bölgemize fayda sağlayacak orgsnizasyonları birer birer hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede birçok çalışmanın içerisindeyiz. Eğitim vakfımızı kurduk. Vakfımız üzerinden bölgemize teknik lise ve üniversite kazandırmayı hedefliyoruz. Kuracağımız eğitim kampüsleri ile üretimin üssü olan bölgemizde sanayici ve ticaret erbabı birçok üyemizin sorununa çözüm sağlayacağımız gibi aynı zamanda bögeye de artı değer katacağız. Bu çerçevede gençlerimizi geleceğin meslekleri ile tanıştırmış olacağız.Üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken sizlerden de destek istiyoruz. Bölgemizde özellikle küçük esnafımız krediye ulaşma konusunda zorluk çekiyor. Bu konuda sizlerin destekleri, atacağı adımlar bizler yani üyelerimiz için çok önemli.Ayrıca üyelerimizin ticaretinin artması ve yeni pazarlara giriş imkanları elde edebilmeleri adına yeşil pasaport konusunda kolaylaştırıcı çalışmalar yürütülmesi bizler için çok değerli olacaktır.”ifadelerini kullandı.SÜRDÜRÜLEBİLİR TRAKYABölgemizdeki yeraltı su kaynaklarının günden güne azalıyor olmasını da burada gündeme getiren Başkanımız Çetin, “Trakya; sanayi üssü, tarımsal alanları, limanları ve birçok alanda etkin rol oynabilme özelliğine sahip, ülkemizin altın boynuzu konumunda. Bölgemizdeki başlıca sorunlarından bir tanesi ise yeraltı su kaynaklarının günden güne eriyor olması. Suyumuz azalırken, kalitesi de aynı oranda eksiliyor. İçerisine ağır metaller girmeye başlıyor ki bu da başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açabilecek önemli bir sorun. Bu alanda bizler çözüm aşamasında akademik çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Çözüm önerilerimizden bir tanesi ise Meriç ve Tunca Nehirlerinden sular taşıyarak Trakyadaki çukur alanların bu şekilde doldurulması yönünde. Su sorunumuzu çözüme kavuşturmazsak sanayi göçünü yaşamamız da kaçınılmaz hale gelecek. Bu çerçevede bu sorunun çözümü bereketli topraklara sahip Trakyamızda tarımsal faaliyetlerimizin gelişmesini sağlayacak. Sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir Trakya için bunu yapmak zorundayız.” dedi.Başkanımız Ahmet Çetin, sıcak karşılamaları, misafirperverliği ve sorunlara gösterdiği ilgi alakalarından dolayı TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti. 

Devamı...

“Geçmişten Geleceğe, Üreticiden Tüketiciye Köprü Olmak İstiyoruz”

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Haber Koordinatörü Mustafa Kemal Çolak, Tekirdağ Bölge Temsilcileri Alper Bakır ve Güray Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’i ziyaret etti.Bölgemizin sorunlarının konu edinildiği ziyarette Başkanımız Ahmet Çetin, Oda ve üyeler için hedeflerinden,  Trakya bölgesi adına yürütülmesi gereken elzem konulardan bahsetti. Odayı bölgeye ve üyelere faydalı olmak adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Geçmişten geleceğe, üreticiden tüketiciye köprü olmak istiyoruz. Limanları, tarımsal alanları, sınır kapıları ve sanayideki üretim üssü ile ülkemizin altın boynuzu olan Trakya’mızın gelişim ve değişiminde öncü olacağız.” ifadelerini kullandı.“TENİK ÜNİVERSİTE BÖLGEMİZE DEĞER KATACAK”Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, 4 yıl sonunda bölgeye kazandırılması hedeflenen teknik üniversitenin bölgeye sağlayacağı değerden bahsederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bölgemizin sorunlarına çözüm için çalışıyoruz. Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı üzerinden oluşturacağımız eğitim kampüsleri de bölgemize değer katacak. Bünyesinde geleceğin mesleklerini barındıran meslek liseleri ve 4 yıl sonunda en azından temellerinin atılmasını hedeflediğimiz bir teknik üniversite bölgemize değer katacağı gibi üyelerimizin de birçok ihtiyacına cevap olacak. Global dünya düzeninde dijital dönüşümünü tamamlamış, çağın gereksinimlerini karşılayan bir Oda olarak, hizmet vereceğiz.” dedi.“SU SORUNUNU HER ZAMAN DİLE GETİRECEĞİZ”Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Ahmet Çetin, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile birlikte görevimize başlarken bölgemizin sorunlarını belirli başlıklar altında topladık. Şimdi ise o başlıklar üzerinden sorunlara çözümler üretiyoruz. Sorunların ön önemlilerinden bir tanesi ise bölgemizin yeraltı su kaynaklarının günden güne azalıyor olması. Sürdürülebilir yaşam ile ticaret ve sanayi için bu sorunu çözmeliyiz. Şu an oldukça yaşlı bir su kullanıyoruz. Suyumuzun seviyesi azalırken aynı zamanda kalitesini de kaybediyoruz. Ve suyumuzda ağır metallerin miktarı artıyor. Bu da bizleri kanser riski ile baş başa bırakıyor. Bu çerçevede çözümler üretiyoruz. Üniversiteler ile işbirlikleri içerisinde yürüttüğümüz akademik çalışmalarımızın sonuçlarını kısa süre içerisinde elde edeceğiz. Ve su sorunu bir çözüme kavuşturana kadar dile getirmeye devam edeceğiz. Yaşanabilir bir Trakya olsun istiyorsak bunu yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.“TARIMSAL FAALİYETLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ”Tarımsal faaliyetlerin önemine değinen Başkanımız Çetin, "Bölgemiz tarımsal alanda da verimli topraklara sahip. Su sorunun çözümü ile bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerimizi de arttırmalıyız. Burada arttıracağımız ürünlerimiz ile sadece bölgemizin değil ülkemizin gıda sorununa büyük oranda destek sağlamış olacağız. Doğayı tahrip etmeden yeşil dönüşümü destekleyerek sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir Trakya oluşturmalıyız.” dedi.  

Devamı...

"Yeni bir dünya geliyor"

Sanal Para - Sentetik İnsan - Lego Din ve Mahşerin Dört Atlısı, Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni kitapları başta olmak üzere birçok kitabı bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Odamız tarafından düzenlenen seminerde üyelerimiz ile bir araya geldi. Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, yeni bir dünya düzenin geldiğini ifade ederek, paranın tarihsel gelişimi, hayvanlar ile gıdalar üzerinde yapılan deneyler gibi birçok konuda bilgilerini paylaştı.Odamızın üyelerimiz için düzenlediği eğitim ve seminerler devam ediyor. Odamız, 1.200’ün üzerinde konferans vermiş, 10’un üzerinde kitabı bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu’nu üyelerimiz ile buluşturdu. Konferans Salonumuzda düzenlenen Sanal Para, Sentetik İnsan, Yeni Dünya Düzeni ve Lego Din başlıklı seminere Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sinan Sifil ile Mustafa Ogün Asıl, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Süthan, Sedat Çolak, Ufuk Mangır, Özgür Sönmez, Bünyamin Fırat, Evren Kahraman ve üyelerimiz katıldı.EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİSeminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, toplumlar için eğitimin önemine değinerek, gelişimi sağlayacak en önemli unsurun eğitim ve eğitilmiş bir toplum olduğunu ifade etti.PARANIN TARİHSEL GELİŞİMİRamazan Kurtoğlu, geçmişten bugüne ve geleceğe uzanan, ekonomik ve toplumsal konulara dair kapsamlı araştırmalarını tarih sahnesinden örneklerle de pekiştirerek anlattı. Yeni bir dünya düzenin gelmekte olduğunu ifade eden Kurtoğlu, 2023 – 2030 yılları arasında önemli gelişmeler yaşanacağını ifade etti. Ramazan Kurtoğlu, paranın bugüne kadar geçirdiği tarihsel değişimi, nakit paranın ortaya çıkışını ve neden ortadan kaldırılmak istendiğini aktarırken, paranın tarihsel gelişimi ve sistemleştirilmesi ile ilgili bilgilerini aktardı. Yeni dünya düzeninin nasıl kurgulandığını ve adım adım nasıl hayata geçirildiğini açıklayan Kurtoğlu, ekonomik eşitsizliğin biyolojik eşitsizliğe evirilişinin ve bu eşitsizliğin gelecekte hangi boyuta varacağının bilgisini veriyor. Kurulmak istenen yeni dünya düzeninde paranın, insan üzerinde oynanan oyunların ve yeni bir inanç sistemi üzerinden kurgulanmak istenen düzenin tüm detaylarını tarih boyunca yaşanan gelişmeler ışığında geleceği yorumlayarak verdiği için paylaşımları ayrı bir önem taşıyor. Kurtoğlu, hayvanlar ve gıdalar üstünde yapılan deneylerin insanlığa yapacağı etkiden bahsederek, tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.PLAKET TAKDİM EDİLDİSeminer sonunda Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, paylaştığı bilgiler için Sayın Kurtoğlu’na teşekkürlerini ileterek Odamızın plaketini kendisine takdim etti.

Devamı...

SAMSUNG, TEDARİKÇİ AĞINDA YER ALMA İMKANI TEDARİKÇİ GÜNLERİNDE SAĞLANACAK

Odamızın, bölgemizdeki önde gelen firmalar ile KOBİ'lerimizi buluşturmayı hedeflediği ve ara üründe bölgemizin işletmelerinin tercih edilmesine yönelik hayata geçirmeyi planladığı Tedarikçi Günleri programı için görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda bölgemizin hatta dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alan Samsung firması, ziyaret edilerek Tedarikçi Günleri programımıza davet edildi.Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimizin Ümit Süthan ve Bünyamin Fırat yer aldı. Yönetim Kurulumuz burada Samsun işletmesi AR-GE Birimi Yetkilileri Sayın Tolga Ekici ve Sayın Ramiz Erdem Aykaç ile bir araya geldi. Sayın Tolga Ekici ve Sayın Ramiz Erdem Aykaç, Samsung'un Çerkezköy işletmesindeki üretim alanlarında ve yerlileştirilmesi muhtemel ürünlerden bahsetti.Yönetim Kurulumuz, burada Tedarikçi Günleri programının hedeflerinden bahsetti. Düzenlenecek olan programda bölgemizin önde gelen büyük işletmeleri ile ara ürün temini sağlayan KOBİ'lerimizin bir arada çalışması ve iki taraf için de kazanç sağlayacak anlaşmalara imza atılması hedefleniyor. Düzenlenecek programda yeni ticari anlaşmalara imza atan üyelerimiz Samsung tedarikçi ağında yer alacağı gibi sadece bölgesel değil aynı zamanda ulusal tedarikçi firmalar arasında yer alma fırsatı bulacak ve yeni pazarlara açılabilecek.Gerçekleşen ön görüşmenin ardından Yönetim Kurulumuz, destekleri ve misafirperverliğinden dolayı Sayın Aykaç ve Sayın Ekici'ye teşekkürlerini iletti.

Devamı...

“El Birliği İle Geleceği Planlamalıyız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ile CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gerçekleşen ziyarette üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını dile getirdi. Başkanımız Ahmet Çetin, “El birliği ile geleceği planlamalıyız. Dijital ve Yeşil Dönüşüme önem vermeliyiz. Bölgemiz için yaşayan planlar oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ile CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. CHP’li heyeti Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ogun Asıl, Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Evren Kahraman, Sedat Çolak, Özgür Sönmez ile Meclis Başkan Yardımcımız Nazan Çoban, Meclis Üyelerimiz Umut Çelebi ve Gökay Keleşoğlu ile Üyemiz Ayhan Kaynak karşıladı. Gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulumuz, bölgemiz ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşan raporu kendilerine iletti.“İNSAN KIYMETLERİ OFİSLERİ KURMALIYIZ”Ziyarette bölgemizin sorunlarına değinen Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Yaklaşık 7 bin üyeyi bünyesinde barındıran Odamızda, üyelerimizin sorunlarını çözebilmek, kendilerinin ticaret hacimlerini arttırmak bunu yaparken de hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlamak adına bir yola çıktık. Bu çerçevede birçok konuyu da gündeme aldık. Sadece üyelerimizin değil Trakya bölgemizin sorunlarını da güçlü bir şekilde dile getiriyoruz. Bunların başında ise yeraltı su kaynaklarımızın günden güne yok oluşu var. Bunun bölgemizi tehdit eden büyük bir sorun olduğunun farkına varmalıyız ve geç olmadan çözümlerimizi hayata geçirmeliyiz. Biz sorunlardan bahsederken aynı zamanda çözüm önerilerimizi de dile getiriyoruz. Bu kapsamda atılabilecek en büyük adımlardan bir tanesi de Meriç ve Tunca Nehirlerinden Trakya’daki çukur alanlara su aktarımı olacaktır. Ticaretin kalbinin attığı nokta haline gelen, sanayi bölgemizin burada yaşamaya devam etmesi için bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sanayi bölgemizin burada yaşamaya devam etmesi aynı zamanda istihdamın da devam etmesi demektir. Sanayicilerimizin bir diğer problemi olan ara eleman sorunu da sık sık dile getirdiğimiz sorunlardan bir tanesi. Biz, Oda olarak bu konuda girişimlerimizi ve eğitim kurumları ile ortak projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Burada atılacak en büyük adımlardan bir tanesi de insan kaynakları değil insan kıymetleri ofislerini hayata geçirmek olacaktır. Yine bu çerçevede hayata geçirdiğimiz Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı’nda da bu konuya büyük önem vereceğiz. Yerel Yönetimler, STK’lar, OSB’ler ve hayırsever iş insanlarımız ile birlikte çıraklık kursları, yazılım liseleri, mekatronik bölümlerini bünyesinde barındıran eğitim kampüslerini kurmak istiyoruz. Tabii yine en büyük hedefimiz ise önümüzdeki 4 yıl içerisinde bölgemize bir teknik üniversite kazandırmak. Bunun içinde yine tüm paydaşlarımız ile el ele vermeliyiz.” dedi.YEŞİL PASAPORTUN ÖNEMİAçıklamalarını sürdüren Başkanımız Ahmet Çetin, “Bölgedeki ticaret erbabının, sanayicilerimizin hem kendi iş hacimlerini büyütmeleri hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları adına üyelerimize yönelik bir yeşil pasaport kolaylığının sağlanması gerekiyor. Bizim için, bölgemiz için, ülkemiz için gerçekten büyük katkı sağlayacak bir adım olacaktır. Üyelerimiz, dünyaya açılarak, yeni pazarlara daha kolay ulaşacak kendilerini ve işlerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Dolayısıyla yeni pazarlara açılmak aynı zamanda ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.“GELECEĞİ PLANLAMALIYIZ”Konuşmasının devamında makro planların önemine değinen Başkanımız Ahmet Çetin, “Hızla gelişen bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde yaşam kalitesinin artması, yaşanan hızlı artışa cevap verebilir olması için önümüzdeki 40 yılı kapsayan makro planları oluşturmalıyız. Geleceği şimdiden ön görmeli ve o yönde adımlar atmalıyız. Bölgemizin 40 yıllık yaşayan, sürdürülebilir planlarını yine hep bir arada hayata geçirmemiz gerekiyor. Değişim ve gelişime ayak uyduramadığımız takdirde maalesef elimizdeki değerleri kaybedecek noktaya gelmiş oluruz. Bölgemiz ile ilgili sorunlardan bahsederken sanayisi ile günlük araç girişi ve mevcut araç sayısının oldukça fazla olduğu Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde ulaşım altyapısını güçlendirmeliyiz. Ve buna bağlı olarak TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunu da ilçelerimizdeki ortak bir noktaya konumlandırmalıyız. Hayata geçirilecek bu istasyon sadece üyelerimiz için değil bölgemizde bulunan her vatandaşımız için bir kolaylık ve her anlamda kazanım olacaktır.” dedi.“EL ELE VERİP KENTİMİZİ FARKLI SEVİYELERE GETİREBİLİRİZ”Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in ardından konuşan ve hazırlanan rapordaki sorunların önemine değinen  CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Sunumda değindiğiniz konuların önemi büyük. Özellikle bölgedeki su sorunu dikkate alınması gereken bir konu. Bunun yanı sıra ilk maddeler arasına aldığınız eğitim ile ilgili konular da yine bölgeye değer katacak adımlar. Yerel Yönetimler, sizler ve tüm STK’lar işbirliği içerisinde hareket ederek bu sorunları çözüme kavuşturabiliriz. El ele vererek kentimizi farklı seviyelere getirebiliriz. Bizde bu çerçevede birleştirici bir siyaset anlayışı ile birlik ve beraberliği sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ayrıca ekonomi üzerine planladıkları programlardan da bahsetti. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise bölgedeki sorunları çözmek için hazır olduklarını ifade etti.

Devamı...

45’incisi Düzenlenen Yapı Fuarına Ziyaret

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde 45’incisi düzenlenen, 50 ülkeden Yapı ve İnşaat Sektörünün satın alma profesyonelinin katıldığı Yapı Fuarı –Turkeybuild İstanbul'un açılışı gerçekleşti. Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Fırat, 4, 11 ve 12 Meslek Komitesi Üyelerimiz, Odamızın araç ve bilgilendirme desteği sağladığı, fuara katılım sağladı.1,5 milyar Euro’ya yakın bir iş hacmi yaratması beklenen Yapı Fuarı- Turkeybuild, bölgedeki en etkili iş platformu olmasının yanı sıra, Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma özelliğini de taşıyor. Fuarı gezen ve sektör ile ilgili son gelişmeleri takip eden üyelerimiz, kendilerini tanıtarak yeni firmalar ile de tanışma fırsatı buldu.. Yapı sektörünün bir araya getiren fuara, Odamız üyesi Goldfix firması da katılım sağladı. Ziyaretçilerimiz, katılımcı firmamızı da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 4 gün boyunca devam edecek olan fuarın katılımcı ziyaretçilere yeni iş imkanları sunması bekleniyor.“TİCARETLERİNİ ARTTIRMALARI DA EN BÜYÜK ARZUMUZ” Gerçekleşen ziyaret iş gezisi ile ilgili olarak Odamız Fuar ve Gezi Komisyonundan yapılan açıklamada: “Komitelerimizi ilgilendiren hemen hemen her fuara Odamızın da destekleri ile katılımlarımızı gerçekleştirmek ve üyelerimizin sektörleri ile ilgili yaşanan son gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak istiyoruz. Bunun yanı sıra katıldığımız iş gezilerinde yeni iş anlaşmaları gerçekleştirmeleri, ticaretlerini arttırmaları da en büyük arzumuz. Üyelerimiz için gerçekleştireceğimiz bu iş gezilerine kendilerinin de daha fazla katılım sağlamasını ayrıca arzu ediyoruz. Üyelerimiz için çalışmaya, onlara faydalı olacak çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.” dedi. Yönetim Kurulu Üyemiz Bünyamin Fırat, Odamız desteğiyle gerçekleşen fuar ziyaretinde katılımcı üyelerimizin yeni ticari anlaşmalara imza atmaları en büyük isteğimiz ifadelerini kullandı

Devamı...

Başkanımız Ahmet Çetin: Araç Muayene İstasyonunun Bölgemize Kazandırılmasını İstiyoruz

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş, Abdullah Öğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve Yönetimi Odamızı ziyaret etti. Başkanımız Ahmet Çetin, gerçekleşen ziyarette üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını dile getirdi. Başkanımız Ahmet Çetin, bölgedeki yeraltı su kaynaklarının azalması, sanayicilerimizin ara eleman sorunu, kredilendirme, ulaşım altyapısı, makro planlar, üniversite projesi, vergi dairelerinin güçlendirilmesi ve TÜVTÜRK araç muayene istasyonu gibi birçok konuda sorunları dile getirerek, çözüm önerilerini sundu.AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş, Abdullah Öğe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve Yönetimi Odamıza ziyarette bulundu. AK Partili heyeti, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ogun Asıl, Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ufuk Mangır, Evren Kahraman ile Meclis Üyelerimiz Turgay Kaya, Nilgün Zaimoğlu ve Üyemiz Ayhan Kaynak karşıladı.BÖLGEMİZİN SORUNLARI MASYA YATIRILDIGerçekleşen ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Milletvekili adaylarına çıktıkları yolda başarılar dileyerek, bölgemizin en önemli sorunlarını da kendilerine iletti. Bölgemiz adına önem taşıya konuları kendilerine ileten Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Trakya olarak bereketli topraklar üzerine kurulu bir bölgede yaşıyoruz. Sadece sanayi alanında değil tarımsal faaliyetlerde de neredeyse istediğimiz tüm ürünleri elde edebilecek verimliliğe sahibiz. Fakat bu kanalları doğru kullanmamız gerekiyor. Sanayimiz, sadece bölgemizin değil ülkemizin de önemli noktalarından bir tanesi. Birçok sektörde faaliyet gösteren bir üretim üssüne sahibiz. Güçlü sanayimizi daha da güçlü kılmak, bölgemize ve ülkemize istihdam ile aynı zamanda katma değer sağlamak adına girişimlerimizi sürdürmeli, sorunları ise birlikte çözmeliyiz. Bu kapsamda bölgemizin sorunlarına yönelik bir rapor hazırladık. Öncelikle bölgemizde bir ara eleman sorunu yaşandığını belirtmek istiyorum. Bu sorunun çözümünde ise teknik liselerin artışı, liselerimiz artarken içerisindeki bölüm sayılarının da nitelikle bir şekilde artırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.KREDİLENDİRME, ARAÇ MUAYENE İSTASYONU VE ULAŞIM ALTYAPISIAçıklamalarını sürdüren Başkanımız Çetin, “Sanayici üyelerimiz KOSGEB ve Ticaret Bakanlığının kredi desteklerinden yararlanabiliyor. Fakat sanayici olmayan üyelerimiz kredilere ulaşma konusunda sorun yaşıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi örneği gibi Odalara da kredi verme imkanı sağlayan bir yapının kurulması faydalı olacaktır. Öte yandan gerek sanayisi gerekse de aldığı insan göçü ile birlikte sürekli büyüyen Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizde araç sayılarının yoğunluğu nedeniyle de üç ile arasında ortak bir noktaya TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu kurulmasının da gerekliliğini göz ardı edemeyiz. Bu nedenle araç muayene istasyonunun bölgemize kazandırılmasını istiyoruz. Mevcut istasyonun Çorlu’da bulunması yakıt masrafının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor. Bu vakit kaybı aynı zamanda bir iş kaybı da demektir. Öte yandan bölgemizdeki ulaşım altyapısının da güçlenmesi gerekmektedir. ” dedi.OSB VE ODA ORTAKLIKLARIAçıklamalarını sürdüren Başkanımız Ahmet çetin, “4562 sayılı kanunun 8. Maddesinin 1. Fıkrasına göre, Genel Kurula geçen ve Müteşebbis Heyetin sona erdiği OSB’de, kuruluş aşamasında destek olan Odaların ortaklıkları sona ermektedir.  Kuruluş aşamasında OSB’lere destek olan Odaların, sonrasında OSB’ler ile ortaklığının devam etmesi, Odalar ile sanayici üyeleri arasındaki ilişkiyi daha kuvvetli kılacaktır.” şeklinde konuştu.SU SORUNUTrakya bölgesi adına en önemli sorunların başında gelen ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in her platformda uyarılarını dile getirdiği bölgemizin su sorunu da görüşülen konular arasında yer aldı. Başkanımız Ahmet Çetin, konu ile ilgili olarak: Bölgemizdeki yer altı su kaynaklarımız günden güne eriyor. 56 yılda biriken su miktarını 1 yıl gibi kısa bir sürede harcıyoruz. Su seviyemiz aşağılara düştükçe suyun kalitesi de azalıyor. Bu konu için Meriç ve Tunca Nehirlerinden sular çekerek Trakya’mızdaki çukur alanlara aktarmak zorundayız. Bu proje maliyeti yüksek gibi dursa dahi, yeraltı su kaynaklarımızı kaybettiğimizde yaşayacağımız sanayi göçü ve buna bağlı olarak doğacak sorunların faturası bizler için daha ağır olacaktır. Bir diğer önemli konu ise makro planlara olan ihtiyaçtır. Geleceğe yön veren ve bölgemizin kalkınmasını destekleyecek makro planlarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bunu da Odamızın, Yerel Yönetimlerin, Siyasilerin, OSB’lerin ve tüm STK’ların desteği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.ÜNİVERSİTE PROJESİOdamızın hayata geçirdiği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı üzerinden eğitime sağlanacak destek ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkanımız Çetin, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı ile bölgemizdeki eğitim kampüslerinin sayısını arttırmak istiyoruz. Odamız, OSB’ler ve hayırsever iş insanlarımızın desteği ile sadece lise düzeyinde değil lisans düzeyinde bir kampüsü de bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Ticaret erbapları ve sanayicilerimizin sorunlarına çözüm olacak, geleceğe, dijitalleşmeye yönelik bölümleri de içerisinde barındıran bir teknik üniversitenin temellerini önümüzdeki 4 yıl içerisinde atmak istiyoruz.” YEŞİL PASAPORT VE VERGİ DAİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİBölgemizdeki sanayici ve ticaret erbabının sorunlarını dile getirmeye devam eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Sanayicilerimizin yurtdışı ile ticaretlerini arttırmak adına yeşil pasaport verilmesi hamlesinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun verilmesi ile birlikte  yurtdışı pazarına daha kolay bir şekilde açılabilecek olan sanayicilerimiz, gerçekleştirecekleri ihracat ve yeni ticari anlaşmalar ile sadece bölgemize değil ülkemize de katma değer sağlayacaklardır. Sizlerden Ankara'da bu konuyu dile getirmenizi rica ediyorum. Aynı zamanda bölgemizde yer alan büyük sanayi kuruluşlarının vergilerinin yine bölgemizde kalması adına vergi dairelerimizin bu yükü kaldırabilecek seviyeye çıkartılmasını da önemle rica ediyoruz.” dedi.“BÖLGEMİZ İÇİN GÜZEL BİR DÖNEM OLSUN İSTİYORUZ”Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in ardından söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Öncelikle Bölgemizin sorunları ile ilgili yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı tebrik ederim. Sorunlarımız ortak, çözecek olan da yine bizleriz. Her zaman üretim ve istidamı destekleyen taraf olduk. Bundan sonra da böyle olamaya devam edecektir. Gelecek dönem de bölgemiz için güzel bir dönem olsun istiyoruz”  ifadelerini kullandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Gökhan Diktaş ve Abdullah Öğe de sorunların çözümü için çalışacaklarını belirterek “Söz verdik mi yaparız” ifadelerini kullandı. 

Devamı...

Başkan Ahmet Çetin: 4 Yıl Sonunda Üniversitenin Temellerini Atmak İstiyoruz

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Çerkezköy TSO’nun kısa süre içerisinde girişimlerini tamamladığı “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı” kurulması ile ilgili tüm adımların tamamlandığı belirtildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kurulacak Vakıf ile birlikte bölgeye artı değer sağlanacağını ifade ederek 4 yılın sonunda bir teknik üniversitenin temellerini atmayı hedeflediklerini ifade etti.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan Ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan Başkanlığında gerçekleşti. Yoklama ve açılışın ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Mart Ayı gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibra edilmesi görüşülerek oy birliği ile ibra edildi. Gündemin 3. maddesindeki Mesleklerin Gruplandırılması Rehberinde yer alan bazı kodlarda değişiklik yapılması konusunu oy birliği ile kabul edildi.K TÜRÜ YETKİ BELGESİ HİZMET TARİFESİNE EKLENDİÜyelere hizmet konusunda girişimlerini sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın yine üyelerini büyük bir zaman kaybı ve masraftan kurtardığı K Türü Yetki Belgelerinin Odadan alınması ile ilgili süreç tamamlandı. Konu ile ilgili olarak gündemin 4. Maddesinde yer alan K türü yetki belgesi ücretlerinin hizmet tarifesine eklenmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Oda tarafından K türü yetki belgelerinin verilmesi işlemlerine de başlandı.VAKIF KATILIM ŞARTLARI GÖRÜŞÜLDÜÜyelere ve bölgeye değer katmak adına her platformda girişimlerini sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir diğer girişimi olan Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı ile ilgili olarak son aşamaya gelindi. Her yıl ortalama 10 bin göç alan ve bu göç ile birlikte eğitim ihtiyacının da sürekli arttığı Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da, bölgedeki işletmelere, ticaret erbabına da destek sağlayacak olan mesleki ve yazılımsal temelli eğitim kampüslerinin açılmasına yönelik kurulacak olan Çerkezköy TSO Eğitim Vakfı’na Oda tarafından aktarılacak katılım bedeli görüşüldü.  Gündemin 5 maddesinde yer alan Vakıf kurulması ile oda tarafından vakıfa aktarılacak katılım bedelin görüşülmesi belirtilen bedel üzerinden oy birliği ile kabul edildi.“ÜNİVERSİTENİN TEMELLERİNİ ATMAK İSTİYORUZ”Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Öncelikle daha önce de belirttiğimiz gibi K türü yetki belgeleri ile ilgili tüm süreçlerin Odamız tarafından karşılanabilecek seviyeye gelmiştir. Bu sayede üyelerimiz büyük bir külfetten de kurtulmuştur. Bunun yanı sıra yine üyelerimize katkı sağlayacak birçok konuda girişimlerimiz devam etmekte. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin Odamızda yer alması, Kosmos (Vize İşlemleri), Dijital Ehliyet, Takograf ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu öncelikli olarak sonuçlandırmayı istediğimiz projeler arasında yer alıyor. Süreçler daha net bir hal aldığında müjdelerimizi birer birer sizlerle paylaşıyor olacağız. Bunların yanı sıra bugün meclis olarak tam destek verdiğimiz eğitim vakfımız üzerinden de bölgemize değer sağlamayı hedefliyoruz. Gerçekleştireceğimiz girişimler, Odamızın ve bölgemizin değerli iş insanlarının da destekleri ile yine bölgemize değer sağlayacak alanları bünyesinde barındıracak bir üniversitenin de temellerini atmak istiyoruz. Bu tabii ki de bir süreç gerektiriyor ama 4 yıl sonunda bunu başarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Ahmet Çetin, aynı zamanda meclis üyelerinden bolca proje ile atılacak adımlara destek sağlamalarını istedi.Dilek ve temenniler bölümünün ardından meclis son buldu.

Devamı...

Ahmet Çetin: Sürdürülebilir Bir Trakya İçin Çalışıyoruz

Daha da yaşanılabilir bir Trakya için çalışmalar yürüten ve her platformda bu görüşünü dile getiren Yönetim kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Daha yaşanabilir bir Trakya için makro planlarımızı oluşturmalı ve bu makro planlara acil eylem planlarını da dahil etmeliyiz. İlk günden itibaren doğayı tahrip etmeden sürdürülebilir bir Trakya için çalışıyoruz.” dedi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, daha yaşanabilir bir Trakya için çalıştıklarını ifade etti. Göreve geldiği ilk günden itibaren makro planların önenimden bahseden Başkan Çetin, Trakya bölgesinin sorunlarını her platformda dile getirerek sürdürülebilir bir Trakya için girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkanımız Çetin, “Bereketli topraklar üzerine kurulu bir bölgede yaşıyoruz. Üretmeli, üretirken hemen kazanmalı hem de ülkemize kazandırabilecek çalışmalar yürütmeliyiz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana üyelerimize nasıl daha fazla katkı sağlarız? Sorusu üzerine çalışıyoruz. Ticaretlerini nasıl arttırabiliriz? Bunu düşünüyor ve önerileri araştırıyoruz. Hepsinin yanı sıra Trakya bölgemizin geleceğini de en önemli sorumluluklarımız arasına aldık. Peki, nedir bu sorunlar? Öncelikle bölgemizin makro planlara ihtiyacı var. İlk günden itibaren altını çize çize söylediğimiz makro planların oluşturulması kaçınılmaz bir gerçek. Bunu da yerel yönetimler, tüm STK’lar, OSB’ler hep bir arada başaracağımızdan kuşkum yok.” ifadelerini kullandı.“SÜRDÜRÜLEBİLİR TRAKYA HAREKETİ’NİN DE ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ”Açıklamalarını sürdüren Başkanımız Çetin, “Makro planları oluştururken içerisine acil eylem planlarımızı da entegre etmeliyiz. Burada da en önemli konulardan bir tanesi bölgemizin yeraltı su kaynaklarının eksiliyor olması. Yeraltı sularının miktarı kadar kalitesinin de önemi büyük. Mevcut durum analizlerinin yapılması çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda üniversiteler ile yapabileceğimiz iş birliklerini değerlendiriyoruz. Namık Kemal Üniversitesi, Trakya ve 18 Mart Üniversiteleri en önemli paydaşlarımız arasında yer alacak. Birlikte yürüteceğimiz akademik çalışmalar ile bir çözüm ortaya koyacağız. Bölgemizin sivil toplum kuruluşları ve kardeş Odalarımız ile yürüteceğimiz çalışmalar ile bu planları hayata geçirmiş olacağız. Her alanda yaşanılabilir bir Trakya için sürdürülebilir, yaşayan, gelişime açık planlar yaparak “Sürdürülebilir Trakya Hareketi”nin de öncüsü olacağız. Bugün de arkadaşlarımız ile birlikte bunun için bir aradayız, bunun için çalışıyoruz.” dedi.

Devamı...

“Trakya’ya Çözüm Olan Oda Başkanları Olarak Anılmak İstiyoruz”

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Meclis Başkanımız Hacı Mehmet Erdoğan,  Yönetim Kurulu Üyelerimiz,  Edirne TSO Başkanı Hilmi Sezai Irmak, Edirne TSO YK Üyesi Suat Bulut, Malkara TB Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Malkara TB Meclis Başkanı Ersin Kaçar, Çorlu TB Başkan Yardımcısı Aydoğan Eren, Çorlu Sayman Üye Mehmet Ali Yavuz, Meclis Üyelerimiz, Yüksek İstişare Kurulumuz ve Oda Personellerimizin katılımı ike düzenlenen iftar programında bir araya geldi.İftarda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin: “Bir Ramazan’ı Şerifi daha geride bırakıyoruz. Deprem felaketi nedeniyle Ramazanı buruk geçirdiğimiz gibi bayrama da buruk giriyoruz. Bu dönemde tek yürek olduk yaraları sarıyoruz.  İşimiz zor. Ekonomi son yıllarda sert esen rüzgarlar sebebiyle sadece ülkemizde değil dünya genelinde kriz yaratmıştır. Bu dönemde fırsat yaratacak argümanları bulmak zorundayız.” dedi.Bölgedeki su sorununa da değinen Başkanımız Çetin, “Trakya Odalarına yaptığımız ziyaretlerde bölgemiz için önemli konuları istişare ettik. Bayram sonrası daha fazla bir araya gelerek ihtiyaçlara çözüm arayacağız. Susuz kalan bölgemizin sulandırılması Meriç ve Tuna’nın suları ile bölgemizin su kaynaklarının artmasını hep birlikte sağlayacağız. İnanıyorum ki bu dönemde Trakya oda başkanları olarak başarılı bir tarihe imza atacağız. Sadece sanayi değil tarımda da Türkiye’ye katkı sağlayacak bir bölge olmak için çalışacağız. Trakya’ya çözüm olan Oda Başkanları olarak anılmak istiyoruz. İnanmak lazım. Birlikte her şeyi başaracağımıza inanıyorum. Hepimize çok fazla iş düşüyor. Tüm kanallarda bu sorunu anlatmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Devamı...

Vergi Barışı ve Deprem Vergileri Anlatıldı

Odamız tarafından Vergi Barışı ve Deprem Vergileri, semineri düzenlendi. Ahmet Cangöz Salih Kırıklar ve Şükran Uçar’ın katılımı ile gerçekleşen seminerde merak edilen birçok soru cevaba kavuştu. Özellikle yeni çıkan 7440 sayılı Vergi Barışı Yasası Hakkında bilgiler verildi.Odamızın üyelerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Grant Thornton firması ile işbirliği içerisinde Vergi Barışı ve Deprem Vergileri semineri düzenlendi. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Cangöz, 7440 sayılı Vergi Barışı Yasası hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Cangöz, “Yeni çıkan 7440 sayılı Vergi Barışı Yasası diyoruz kısaca ama uzun bir ismi var. Bunu içinde iş alemi için önemli fırsatlar var. Bu yasa 2022’nin Kasım-Aralık aylarından itibaren kamuoyunda Vergi Affı adı altında tartışılmaya başlanan bir yasaydı. Ocak 2023’te Bütçe Plan Komisyonu’na geldi. İçinde temelde kesinleşmiş vergi alacaklarının yapılandırılarak tahsili, kesinleşmemiş ya da dava aşamasındaki kamu alacaklarının tahsili, işletme kayıtlarının düzeltilmesi ile ilgili modül gibi parçalar vardı” dedi.VERGİ SAFHALARINI ANLATTIBu yasanın çok kapsamlı olduğunu belirten Cangöz, yasanın kamu alacakları ile ilgili kısımlarını anlattı. Kesinleşmiş vergi alacaklarının yapılandırılarak tahsili, dava safhasındaki alacakların durumu, henüz alacak vasfı kazanmamış alacakları anlatan Cangöz, “Vergide bir tarh tahakkuk tebliği ve ödeme safhaları vardır. Tarh, hesaplama demektir. Bir verginin hesaplanarak mükellefin önüne getirilmesine tarh işlemi denir. Sonra mükellef bunu aldığında, öğrendiğinde tebellüğ etmiş oluyor, yani tebliğ etmiş oluyoruz ona. Belli bir itiraz süreleri geçerse veya itiraz edilmesine rağmen mahkemede nihai bir karara bağlanırsa bu artık tahakkuk etmiş yani ödenmeye hazır hale gelmiş bir vergi oluyor. Son aşamada ise ödeme safhası var” dedi. Cangöz, “Kesinleşmiş vergi alacakları ya da kamu alacakları konusu tarh, tebliğ ve tahakkuk safhalarını geçmiş, artık ödemesi kesinleşmiş olan alacaklardan ibarettir. Ülkemizde vergi denildiğinde önemli bir kısmı beyan usulüyle alındığı için beyanname verildiğinde bu üç aşamanın üçü birden, aynı anda gerçekleşir. Beyannamenizi verirsiniz aynı anda hesaplama işlemi de oluşur zaten kendi beyanınızdan size bir tebligat yapılmasının bir anlamı yok hem de tebellüğ etmiş olursunuz. Zaten kendi beyanınıza temelde itiraz etmeyeceğinize göre tahakkuk da etmiş olur. Onun ödeme safhasına gelmiş olduğunu görürüz. Bunun istisnaları genellikle devlet tarafından başlatılan bir inisiyatifle örneğin bir vergi incelemesi yapılarak veya bir takdir işlemi yapılarak bize bir vergi çıkarılmasında bu süreç bu şekilde işlemez. Devlet bunu hesaplar önünüze koyar. Siz buna dava açabilirsiniz. Sonra da ödeme safhası gelir” diye konuştu.BAŞLIKLAR DEĞERLENDİRİLDİProgramında devamında ise; 2018 – 2022 Matrah Artırımından Nasıl Yararlanılır?, Kesinleşmiş Kamu Borçları Nasıl Yapılandırılacak?, Devam Eden Vergi Davalarını Nasıl Yönetelim? ,Devam Eden Vergi İncelemelerini Nasıl Yönetelim?, İşletme Kayıtları Nasıl Düzeltilecek? (Stoklar, Sabit Kıymetler, Kasa ve Ortak Cari Hesapları),Hangi Mükellefler Deprem Vergisi (Ek Vergi) Ödeyecek?, Deprem Bölgesindeki Mücbir Sebep Nedeniyle Yapılan Vergi Düzenlemeleri Nelerdir? Başlıkları katılımcı üyelerimize anlatıldı. Konuların görüşülmesinin ardından soru cevap kısmı ile program sona erdi.

Devamı...

Savunma Sanayi’nin yeni yeri Çerkezköy TSO olacak

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin Çerkezköy TSO’da kurulması yönünde görüş birliğine varıldı. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Üretim üssü olan Çerkezköy’de Odamızın da üyelerimiz için çalışmaları devam ediyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisinin Odamıza açılması için bugünkü toplantıda görüş birliğine vardık.” ifadelerini kullandı.Ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olan Çerkezköy’de, Odamızın da üyeleri için çalışmaları durmaksızın devam ediyor. Gerçekleştirdiği girişimler ile geçtiğimiz günlerde K Belgelerinin alımını da bünyemizden yapılmasını sağlayan Odamız, üyelerin ve bölgenin gelişimi için çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya Tekirdağ Vali Vekili Kaan Peker, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu üyelerimiz Ufuk Mangır ve Bünyamin Fırat katılım sağladı.ORTAK NOKTA: ÇERKEZKÖY TSOGelişim ve değişim için her alanda girişimlerini sürdüren Çerkezköy TSO,  Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin Çerkezköy TSO’da kurulması için de Ankara’da gerekli adımları atacak. OSB’de gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Savunma Sanayi’nin son 10 yıldaki artış oranı genel ihracatın artış oranının 4 buçuk kat üzerinde. Birçok sektörden firmayı barındıran ve üretimin üssü konumunda bulunan bölgemiz ise istihdam oranları, ileri teknoloji ürün üretimi yapan firmalarda da artış gösteriyor. İleri teknoloji üretimi yapan 40; orta ileri teknoloji üretimi yapan işletme sayımız ise 577. Arge merkezleri ve tasarım merkezlerini ön planda tutan işletmelerimizin birçoğu savunma sanayi sektöründe de faaliyet göstermeyi sabırsızlıkla beklemektedir. Bu kapsamda üyelerimiz ile yapılan anketler sonucunda ‘Savunma Sanayi Sektöründe Faaliyette Bulunmak İsteyip İstemediği’  sorusuna yüzde 91 oranında evet cevabını vermiştir. Ayrıca anket sonuçlarının değerlendirilmesinden Düzce, Adapazarı, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli lokasyonunda yer alan firmaların Ülkemizin üretim, ihracat, Ar-Ge alanlarında en yetenekli firmaların kümelendiği alan olduğu değerlendirilmiştir. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin Odamızda ayırdığımız yerde hizmete başlamasını beklediğimizi ve isteğimizi dile getirdik. Bu konuda ortak görüş, ofisin Odamızda açılmasından yana oldu.” ifadelerini kullandı.SON DURAK ANKARA OLACAKBölgede tüm faaliyetlerini gerçekleştiren ve olumlu geri dönüşleri alan Başkan Ahmet Çetin, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin artık ÇTSO’da hizmete başlaması için girişimlerini Ankara nezdinde sürdürecek. Başkanımız Ahmet Çetin, “Burada ortak bir karar aldık ve bu karar neticesinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ofisi’nin odamızda kurulmasını istiyoruz. Bunun için de en kısa süre içerisinde Ankara ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde de K Belgesinin Odamızdan alınabileceğinin müjdesini vermiştik. Üyelerimiz için bir sorun haline gelen bu durumu çözmenin mutluluğunu ayrıca yaşarken Savunma Sanayi Ofisi’nin de Odamızda açılması ile hedeflerimizi birer birer gerçekleştiriyor olacağız. Bölgemizin ticaret hacmini de arttıracak olan Savunma Sanayi ülkemiz ticareti için de ayrı bir önem taşıyor. Durmak yok, üyelerimiz için, üyelerimizin ticareti için ne gerekiyorsa yapacağız.” İfadelerini kullandı. 

Devamı...

“ÜYELERİMİZİN TİCARETİNİN ARTMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIM”

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) Odamız ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği “Kurumlar Vergisi Beyanı İle İlgili Özellikli Konular” seminerine katılım sağladı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Başkanımız Ahmet Çetin, “Üyelerimizin ihracatı ve ticaretinin artması için elimden geleni yaparım demiyorum. Çünkü hiç sevmediğim bir sözdür. Ben, üyelerimizin ticaretinin artması için ne gerekiyorsa yaparım, bu bir sözdür. Buradaki ticaretin gelişmesi ve sizlerin de ticaretin parçası olabilmesi için ne gerekiyorsa yaparım.” İfadelerini kullandı.Odamız ve Tekirdağ SMMMO işbirliği içerisinde Konferans Salonumuzda düzenlenen programa Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Tekirdağ SMMMO Başkanı Şerafettin Kurt, İstanbul Eski SMMMO Başkanı Yücel Akdemir, Yeminli Mali Müşavir Mahmut Bülent Yıldırım ile davetliler katıldı.“ÜLKEMİZDE HER ŞEYi ÜRETİLEBİLECEK KAPASİTEMİZ VAR”Programda Tekirdağ SMMMO Başkanı Şerafettin Kurt’un açılış konuşmasının ardından konuşan Başkanımız Ahmet Çetin, “Eğer ticaret varsa bu sizlerin oraya ne kadar emek harcadığınızla doğru orantılıdır. Ülkemizde her şey üretilebiliriz. Ürettiklerimize katma değer sağlayıp satamazsak o zaman bir amacı bize ulaşamayız. Bölgemizde ticaretin artmasını istiyorum. Evet, burası ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri fakat ticarette aynı noktada değil. Bu sebepledir ki geldiğim günden beri sizlerin daha fazla odamızla iç içe olmanızı, bütün üyelere ticareti daha doğru yapacak argümanları sunmanızı istiyorum. Bizleri de sonuna kadar zorlayın. Üyelerimiz için elimden geleni yaparım demiyorum. Çünkü hiç sevmediğim bir sözdür. Ben, üyelerimiz için ne gerekiyorsa yaparım, bu bir sözdür. Buradaki ticaretin gelişmesi ve sizlerin de ticaretin parçası olabilmesi için ne gerekiyorsa yaparım.” dedi. “ÜYELERİMİZİN KAZANMASI İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUK” Eğitimler konusunda Odamıza taleplerin artmasını ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Odamızdan eğitimler talep edin. Kapılarımızı sonuna kadar açmaya hazırız. Sizlerle daha güçlü yarınlara ulaşmak için biz hazırız. Ticaretin en doğru şekilde yapılması ve üyelerimizin kazanması için bu göreve talip olduk. Makro planlarla birlikte, üyelerimizin kazanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Lakin makro planları oluşturmazsak bölgemizde bir su sorunu kapıda. Suyun olmadığı yerde yaşam olmaz. Bunun için her platformda şansımızı zorlayacağız. Tunca ve Meriç sularının boşa akan kısımlarının bölgemizde değerlendirilmesi lazım. Sizler de bunu bilin ve ulaşabildiğiniz her yere bu sorunlardan bahsedin.” ifadelerini kullandı.  BİLGİLENDİRMELER YAPILDIBaşkanımız Ahmet Çetin’in konuşmalarının ardından İstanbul Eski SMMMO Başkanı Yücel Akdemir, Yeminli Mali Müşavir Mahmut Bülent Yıldırım “Kurumlar Vergisi Beyanı İle İlgili Özellikli Konular” ve benzeri konularda katılımcılar bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından gerçekleşen soru cevap kısmı ile program son buldu.

Devamı...

Başkanımız Ahmet Çetin, “K belgeleri Odamızdan alınabilecek”

Odamız Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Başkanımız Ahmet Çetin, dilek ve temenniler bölümünde gerçekleştirdiği konuşmasında bir müjdeyi de meclis üyeleri ile paylaştı. Başkanımız Çetin, gerçekleştirilen girişimler sonrası K Belgelerinin artık Odamız tarafından da verileceğini ifade etti.Çerkezköy TSO Mart ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcımız Nazan Çoban Başkanlığında gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in de katılım sağladığı toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Şubat/2023 ayı gelir, gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibrası görüşülerek oy birliği ile  kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan  Ramazan pidesi azami fiyat talebi görüşüldü. Ramazan pidesinin 300 gr 10 TL, 450 gr 15 TL olmasına oy birliği ile karar verildi.2022 FAALİYET RAPORU SUNULDUGündemin 4. Maddesinde yer alan simit, açma, poğaça azami fiyat talebinin görüşülmesinin ardından 90 gr simit, açma, poğaça azami fiyatının 6 TL olmasına oy çokluğu ile karar verildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan 2022 yılı faaliyet raporunun sunumu gerçekleşti.GÖRÜŞ VE ÖNERİLER SUNULDUBölgemizde olası bir depremle ilgili afet yönetimi, acil durum yönetimi hususları hakkında 15 Meslek Komitesi’nde alınan görüşler paylaşıldı. Meslek Komitelerimizde gelen öneriler doğrultusunda özellikle zemin etütü, teknik konulara dikkat, kaliteli malzeme seçimi, denetim süreçlerine uygunluk, denetim personellerinin görev tanımlarına uygun hareket etmesi gibi konuların üzerinde duruldu.DİJİTAL TAKOGRAF VE ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYORGündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Bu ayki faaliyetlerimiz içerisinde bölgemizde özellikle 5. Meslek komitesini ilgilendiren K Belgesi, İllerden alınıyordu. Yapılan girişimler sonucunda K Belgesi artık Odamızdan da verilmeye başlanacak. İkinci bir konu ise dijital takograf, bunun da Odamız tarafından verilmesi için girişimlerimiz sürüyor. TÜVTÜRK Muayene İstasyonu için girişimlerimiz devam ediyor. Tedarikçi günleri için ise çalışmalarımızı daha da detaylandırmak adına bayram sonrasına aktaracağız.” dedi.ÇEF EYLÜL’DE GERÇEKLEŞECEKBölgenin ilk ve tek endüstriyel fuarı olma özelliğini taşıyan ve merakla beklenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili de bilgiler veren Başkanımız Çetin, “Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Daha geniş katılımlı olması adına OSB’lerimizi de işin içerisine dahil edeceğiz. Bu konu ile ilgili de ilerleyen süreçte detayları paylaşacağız”. İfadelerini kullandı.  Dilek ve temenniler bölümünün ardından meclis sona erdi.

Devamı...

Başkan Ahmet Çetin, “Suyun bittiği yerde hayat biter”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin,  Odamızın Müşterek Komite Toplantısında Trakya Bölgesi’ndeki su sorununa dikkat çekti. Başkanımız Çetin, “Suyun bittiği yerde hayat biter. Suyun taşınması, evet pahalı bir proje fakat buradaki sanayi ve insan göçünün yaşanması kadar pahalı değil. Her platformda bölgemizin su sorununu dile getirmekten çekinmeyelim.” ifadelerini kullandı.Odamız, 15 Meslek Komitesinden oluşan, Meslek Komitesi Üyelerimizin katılımıyla, Müşterek Komite Toplantısını gerçekleştirdi. Konferans Salonumuzda düzenlenen programa Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Meclis Başkanımız Hacı Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meslek Komitesi Üyelerimiz katılım sağladı. Programda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ve yaralılara şifa dileklerini ileterek açılış konuşmasına başlayan Başkanımız Çetin, “ Vadettiğimiz gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ticaretin burada var olması, üyelerimizin daha iyi şekilde bundan yararlanabilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Dijitalleşme ve makro planların hayata geçirilmesi için Oda ziyaretlerinde ve yerel yönetimlerde sesimizi en yüksek şekilde çıkartmaya devam ediyoruz. Acil eylem planları ve makro planların hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.“BÖLGEMİZDE SU SORUNU KAPIDA”Yaklaşık 8 yıl içerisinde su sorununun daha da büyük bir hal alacağını ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “İlk sıraya koyduğumuz ve bölgemizde gidişat bu halde devam ederse yaşam, 8 yılda bitmeye başlayacaktır. Bununla ilgili konuşmaya, görüşmelere, çalışmalara başladık ve devam ediyoruz. Neden 8 yıl? Çünkü suyumuz bitiyor. Bölgemizde su sorunu kapıda. Hemen sınırımızdan geçen ve bir kısmı bize ait olan Meriç’in 5 milyar metreküplük suyu, direkt olarak Ege’ye boşa akarken hiçbir şey yapılmamış. Bununla ilgili başlangıç ve bitiş tarihi belli olan bir plan ortaya koymalıyız. Hem Tunca hem de Meriç Nehri ile ilgili çalışmaların makro planlar içerisinde yapılması ve Trakya’daki çukur alanların bu sularla doldurulması hem şebeke sularına hem sanayiye hem de sulu tarıma katkı sağlayacaktır. Yaklaşık 14 milyon dönüm olan ekili olanların ürün artışı sağlanacaktır. Oda ziyaretlerimizde bu konuları anlatıyor, önemine değiniyoruz ve Odaların da görevler alması gerektiğini söylüyoruz. Sadece Odalar değil aynı zamanda siyasiler, yerel yönetimler, hep bir arada bunun çalışmasını yürütmeliyiz. Oda olarak bunun programlı bir şekilde gerçekleşmesi için sesimizi daha yüksek bir şekilde çıkarmalıyız.” ifadelerini kullandı.“TUZLU SU İLE KARŞILAŞTIĞIMIZDA DA BU SU KULLANILABİLİR OLMAYACAKTIR”Suyun gerileme seviyesine değinen Başkanımız Çetin, “Şu anda yaklaşık 550 metrelerde olan sular, çok kısa zamanda yine yaklaşık 750 metre seviyelerine gerileyecek. Tuzlu su ile karşılaştığımızda da bu su kullanılabilir olmayacaktır. Suyun bittiği yerde hayat biter. Suyun taşınması, evet pahalı bir proje fakat buradaki sanayi ve insan göçünün yaşanması kadar pahalı değil. Her platformda bölgemizin su sorununu dile getirmekten çekinmeyelim. Akademik düzeyde bu planın hazırlanması ve başarıya ulaşması için de çalışmalara başladık. Bu bölge hepimizin, çok verimli bir alanda yaşıyoruz bunun değer ve kıymetini birlikte bilmeli, onu korumak için çalışmalarımızı hep birlikte sürdürmeliyiz. Yürüteceğimiz çalışmalar gıda sorununun da yaşanmasına engel olacağını söyleyebiliriz. Bu yıldan itibaren hayata geçirilmesi gereken bir proje.” dedi.“HEPİMİZ BURADA EV SAHİBİYİZ, MİSAFİR DEĞİL”Odamızın tüm üyelerinin birer ev sahibi olduğunu belirten Başknımız Çetin, “Burası hepimizin evi. Hepimiz burada ev sahibiyiz, misafir değil. Projelerde daha fazla yer almalıyız. Ancak birlikte yürür ve omuz omuza bu mücadeleyi verirsek tarihin sayfalarında başarılı bir meclis, yönetim ve üye olarak yer alırız. Katılımınız ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.ODA ORGANLARI VE İŞLEYİŞİ ANLATILDIYönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğitim ve Kalite Sitem Sorumlumuz Asude Çelen, Odamızın misyon ve vizyonu, stratejik planı, akreditasyon yapısı, oda organları ve yetkileri, iç yönergeler hakkında katılımcı üyelere bilgiler verdi. Çelen’in sunumunun ardından gerçekleşen soru cevap bölümü ile toplantı son buldu.

Devamı...

Ara Eleman Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Odamız, bölgemiz sanayicisinin en büyük sorunlarından biri olan ara eleman sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek burada çıraklık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in insan kıymetleri üzerine önemle ilgilendiği, bölgenin sanayicilerinin de en çok üstünde durduğu konuların başında gelen ara eleman sorununa çözüm bulmak adına 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, Veliköy OSB MTAL’yi ziyaret etti.Endüstriyel otomasyon, kimya, plastik teknolojileri metal ve makine bölümleri öğrencileri ile 140 firmaya çırak yetiştiren, kariyer günleri ve kariyer eğitimlerini verdiği önemle dikkat çeken Veliköy OSB MTAL, öğrencilere meslek sahibi olarak devam etmenin gelecekte sağlayacağı faydalar anlatılıyor.Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen heyetimiz, ara eleman sorunun çözümü ile ilgili önerileri dinledi. Ortaokul düzeyinde öğrencilerin meslek liselerine özendirilmesi, burada elde edecekleri mesleklerin gelecek yıllarda kendilerine ve iş hayatlarına katacağı artıların önemle belirtilmesi gerektiği görüşleri dile getirildi. 8. Meslek Komitesi Üyelerimiz, bu konuda çalışmalarını daha da hızlandırarak, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in de destekleri bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen kalifiyeli ara eleman sorunun çözüm yollarını, liseler ve üniversitelerle işbirliği içerisinde, belirli bir plan dahilinde sunacağını ifade etti.

Devamı...

Komşu ile ticaret fırsatı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Bulgaristan’ın Burgas şehrinde düzenlenecek olan Bulgar-Türk İş Forumu ve ikili görüşmeler formunun 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacağını belirtti. Bulgaristan’ın Avrupa Birliği üyelik sürecine dikkat çekerek, sağlanacak iş anlaşmalarının daha fazla yeni ticari imkanlara olanak sağlayacağını belirten Başkan Ahmet Çetin, imkanı olan üyelerin stant açarak ya da ziyaretçi olarak foruma katılmalarının fayda sağlayacağını belirtti.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Bulgaristan’da işbirliği yürüttüğü BULTİŞAD (Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası), ile Bulgaristan KOBİ Ajansı’nın organizasyonunda Burgas şehrinde Uluslararası Kongre Merkezi’nde, Bulgar-Türk İş Forumu ve ikili görüşmeler düzenlenecek.“GELECEK VAADEDEN SEKTÖRLERLE TİCARET FIRSATLARI”Fuarda birçok sektörün yer alacağını ve gerçekleşecek anlaşmaların, işbirliklerinin Avrupa Birliği’ne açılma konusunda önemli bir fırsat doğuracağını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “BİT (bilişim ve iletişim teknolojileri), bulut ve mobil teknolojiler, oyun teknolojileri, fintech, siber güvenlik, dijital sağlık ve teknolojiler, tarım teknolojileri ve dijital tarım, yenilenebilir enerji kaynakları, risk sermayesi, otomotiv yan sanayi, yapı malzemeleri, inşaat ve teknik danışmanlığı sektörlerinin yanı sıra ekonominin tüm sektörlerinde faaliyet yapan yenilikçi ve start-up şirketler etkinliğe katılmaya davet edilmektedir. Forum kapsamında şirketlere önemli avantajlar hakkında bilgi verilmesi, şirketler arasında stratejik iş birliklere yol açılması amaçlanmaktadır.  Türkiye’den katılım sağlayan 40 şirkete stant açma imkanı sağlanacaktır. Stant açmak isteyen şirketlerin, bu hususu katılım linkinde belirtilmeleri gerekecektir. İşbirliği içerisinde olduğumuz BULTİŞAD’ın da yer aldığı, oldukça geniş bir ağa sahip ve gelecek vadeden sektörlerle ticaret fırsatlarının oluşabileceği foruma imkanı olan tüm üyelerimizin katılmasını arzu ediyorum. Katılım formunun 20 Mart 2023 Pazartesi gününe kadar doldurulması gerekmektedir. ” ifadelerini kullandı.Katılım ön kayıt formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeho4ok1m23hqN03-l9b2L1oQq2oGBf2lNn9GF4ujECSvRKEg/viewform

Devamı...